De Kracht van Kwetsbaarheid

Door Alexandra Smith • In BlogGeen reacties

Anderhalf jaar geleden zag ik een TEDx-filmpje van Brene Brown, waarin ze openhartig vertelde over de kracht van kwetsbaarheid. Wat ik er zelf uit haalde: het is essentieel dat je durft te falen. Mensen die de moed hebben om kwetsbaar te zijn, omdat ze het vertrouwen hebben dat ze zichzelf kunnen troosten als het misgaat, bereiken ook meer. Helaas wordt het in deze maatschappij niet altijd gestimuleerd om je kwetsbare kant te laten zien. Je moet de beste zijn, je moet succesvol zijn en – als je het niet bent – moet je net zo lang faken dat je succesvol bent totdat het je realiteit wordt. Ik zeg niet dat iedereen dat doet of dat deze houding niet werkt. Volgens het principe dat mensen geloven wat ze willen geloven, zul je op die manier vast wel overtuigen. Jezelf of een ander. Maar of je er ook echt mee kunt verbinden, betwijfel ik. Verbinden doe je niet zozeer met succes delen, maar met tegenslagen delen. Met kwetsbaarheid dus, zoals ik schreef in een blog voor het Sprekershuys.

Deze week stond ik met een interview in de Margriet More. Daarin vertel ik hoe ik juist succes kreeg door me kwetsbaar op te stellen in mijn boek 100 dagen dankbaarheid. Hieronder het interview.

MargrietMore1 MargrietMore2 MargrietMore3
MargrietMore4 MargrietMore5 MargrietMore6

Alexandra Smith geeft de workshop Storytelling voor bedrijven.

PrintInteresse? Neem nu contact op met het Sprekershuys!

 

Geef een reactie