Iedereen heeft een verhaal

Foto: Gracielle Owen

Aangenaam! Ik ben Alexandra Smith, neerlandica en theaterwetenschapper. Voordat je het vraagt, een theaterwetenschapper bestudeert alles wat betekenis heeft. In het theater en daarbuiten. Woorden hebben betekenis, maar dingen en symbolen ook. Zet ze bij elkaar en ze roepen een emotie op of ze zetten je aan het denken.

Als je dat weet, kun je het gebruiken. In verhalen, boodschappen, theater, presentaties, ja zelfs in boeken. Dat heb ik uiteindelijk gedaan, in elke mogelijke vorm en discipline. Ik heb ervaring met radio, televisie en magazines. Daarbovenop werk ik al twintig jaar als model en (trainings)acteur waardoor ik ook weet hoe het is om onderdeel van een verhaal te zijn.

Bij alles wat ik doe stel ik de vraag: hoe wordt dit verhaal met welk beeld, gedrag of middel krachtiger? Uiteindelijk leidde dit tot het ontwikkelen van de Fabel-aanpak, waarmee ik startende ondernemers, TEDx-sprekers en vele schrijvers binnen en buiten het bedrijfsleven met plezier heb gecoacht. Met Fabel geef ik schrijftrainingen en trainingen Storytelling in Amsterdam en daarbuiten.

Zeven jaar zelfstandig ondernemerschap heeft ook nog iets anders opgeleverd. Sinds de publicatie van mijn laatste boek 100 dagen dankbaarheid – dat een vervolgserie kreeg in nrc.next – verzorg ik inspiratieworkshops voor zzp’ers. Door hen te motiveren hun onderneming efficiënter, doelgroepgerichter en met passie te runnen, probeer ik zo mijn steentje bij te dragen aan een gezonder ondernemersklimaat.

Boek mij als trainer storytelling of als spreker.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: